Juleenergien og å gjøre godt for andre

 

Jeg har laget en ny adventskalender til jenta mi, en sånn med poser, for den gamle ble for barnslig.  Hun ble veldig så fornøyd, men posene, de var tomme… Hva skulle jeg ha oppi?

Litt av poenget med en sånn kalender er å unngå de ferdigkjøpte som er fylt med sjokolade. Jeg hadde sett for meg å fylle den med hjemmelaget sjokolade, uten sukker og melk, men de har jeg ikke laget ennå.

 

IMG_0024-4

Boken for de gode ting

Så, nylig våknet jeg med en ide, i hvert fall for noen av posene. Derfor fikk hun i dag en liten bok som jeg har kalt «Boken for de Gode Ting». Hun fikk også en lapp der det sto:

«Det du gir til andre får du i tifold tilbake. Gjør i dag noe ekstra godt for en du virkelig bryr deg om.

Alle de gode ting du gjør, små og store, kan du skrive ned i Boken for de Gode Ting. Så kan du lese i den en gang du er litt lei deg eller du ikke synes du er noe tess. I boken kan du skrive ned alle slags ting du synes er bra og godt. Alle gode ting. Litt hver dag, eller når du har lyst, og når du har gjort noe godt, eller noe godt har hendt deg.

Må dagen din bli god i dag!»

Sammen med lignende lapper framover mot jul håper jeg på at hun får enda mer fokus på positive ting. At hun vil ønske å gjøre godt for andre også, og ikke bare skulle ha ting til seg selv, slik barneegoet ønsker.

Men så begynner jeg å tenke, hva med meg?

Når jeg gir henne slike konkrete utfordringer dag for dag, da må jo jeg også følge dem. Ja, for jeg er heller ikke så positiv hele tiden. Jeg gir heller ikke alltid så mye av meg selv i hverdagen.

Det er lett for å tenke for mye på hva man ikke har og det som ikke fungerer, og klage og synes litt synd på seg selv. Så, plutselig, kan det komme en ny energi. En ny impuls, som får en til å handle og gjøre noe med det man er misfornøyd med, og heller flytte fokus over på glede og de gode ting.

Det går i bølger, men slik er det vel i et univers som dette, som er dualistisk i sin natur, der vekslingen mellom yin og yang hersker. Et univers hvor naturens prosesser går i sykluser og bølger. Når naturen er slik, er det også slik med oss mennesker. Det er rolige perioder og aktive perioder, på ulikt vis. Det beste er å akseptere at det fortsatt er slik på denne jord, selv om det er vanskelig i de litt tyngre og passive periodene.

Juleenergien inspirerer til godhet

Nå i tiden fram mot jul er det den hvite, glitrende juleenergien som inspirerer mange. Den kan inspirere alle som åpner seg for den. Som for å minne om denne gledesfylte energi, kom det et lite, hvitt snødryss forleden, og små glade, dansende snøkorn dalte stille ned og la seg mykt på gress og lyng, som et lett dryss med englestøv.

 

IMG_9923-3

IMG_9945-2

IMG_9928-2

IMG_9925-2

 

Juleenergien kommer med glede og fred, og mange blir mer bevisste på å gjøre godt for andre. Gode ting som det ikke er knyttet forpliktelser eller forventninger til. Mange setter sine tanker og ideer ut i handling, og for mange blir det bare med tanken. Det er jo så mye å styre med, og man har nok med seg selv. Men, likevel, er det ikke noe, noe lite noe en likevel kan gjøre?

Det trenger ikke å være så komplisert og krevende, som å gi et smil eller holde døra oppe  for noen, noen vennlige ord, uten å forvente noe tilbake. En liten, vennlig gest kan gi glede til et hjerte, og noen ganger bety mye mer enn man aner. Alle har vi vel lest slike historier, der en liten ting ga et tilstrekkelig løft for et annet menneske, slik at det ble i stand til å skape positive endringer, hva enn det skulle dreie seg om.

En vennlighet som ikke var forventet kan smelte vekk tunge tanker slik at glede og letthet kan bryte gjennom.

Jeg ønsker alle en god og gledesfylt førjulstid, og husk å gjøre godt for andre, minst en gang før jul.

 

IMG_9926-4

2 kommentarer

  1. Så nydelig skrevet, Sissel. Høres ut som en kjempeflott adventskalender 🙂 førjulsklm fra ingrid

Legg inn en kommentar